1:1 Landskab har i tæt samarbejde med udstillingsarkitekt Kurtzweil og kunsthistoriker Tina Nygaard udarbejdet det præmierede forslag til en samlet landskabsinstallation, der formidler Solvognens fundsted.

Solvognens Fundsted

18-038

Description

Porten byder velkommen til Solvognens Fundsted
Solvognens Fundsted har hidtil været utilgængeligt område, men med dette projekt ledes besøgende direkte ind i historien. Porten er ankomsten til Solvognens Fundsted, som formidles gennem en landskabelig fortælling. Porten er både høj og lang nok til, at man oplever den som en portal. En robust velkomst, pejlemærke, formidlingsvæg og kunstinstallation i ét, der leder de besøgende ind i attraktionen, både helt konkret ind på stien til Fundstedet og indholdsmæssigt ind i Solvognens kosmologi.

Rejse ind i særlige omgivelser
Gennem porten bevæger man sig ind i et cirkelslag tilpasset landskabet. På det snoet stisystem rejser man tilbage i tiden gennem et landskab med karakter af bronzealderlandskab på vejen hen til fundstedet. På vej tilbage fra fundstedet til porten kommer man igen et landbrugslandskab med karakteristika fra 100 år siden.

Midt i historien
Oplevelsens kulmination er det punkt, hvor bronzealderfolket lod Solvognen rejse ned gennem Trundholm Mose for at sikre solens sejlads gennem underverdenen. 3000 år senere, på præcis samme sted, blev Solvognen fundet igen. I dette punkt omsluttes de besøgende af historierne og solens magi i en fortællende landskabsinstallation.

Fortællingerne om landskabet, fundet og bronzealderens solkult samler sig i fundstedet, som er attraktionens autentiske sted