1:1 Landskab har skabt et smukt sommerhuslandskab, der giver Vesterhavsstemning midt i Københavns nye boligområde Nordhavn.

Marmormolen

14-037

Beskrivelse

Hygge på stenbroen

Nordhavn er kendt for sin exceptionelle gode beliggenhed ud til vandet og de smarte semi-industrielle byrum, der tiltrækker hipstere i alle aldre. Men ét boligområde skiller sig ud fra mængden. Det er Marmormolen. Her har 1:1 Landskab designet et landskab mellem boligerne, der bringer hygge og vesterhavsstemning til stenbroen.

Bugtende landskab

Landskabet på Marmormolen bugter og snor sig mellem husene. Det bølgende landskab er designet med knækkede stiforløb, der inddeler landskabet i klare definerede rum, der gør det let at afkode, hvad der er private rum, semi-offentlige rum og helt offentlige rum. Beplantningen vokser vildt, varieret og frodigt og skaber sammen med smalle selvtrådte grusstier en stemning af at være ved Vesterhavet. Planterne er valgt ud fra deres hårdførhed i forhold til det hårde kystklima og plantet, så de giver farver og oplevelser året rundt.

Overflader viser vejen

1:1 Landskab har brugt forskellige overflader til at definere de enkelte funktioner i landskabet. Således er den offentlige gang- og cykelsti anlagt som en stor sammenhængende flade i grå densiphalt, der snor sig fra Marmorvej til havnepromenaden og flankeres med foldede bede. Fra hovedstien går mindre stier med gule teglsten, der leder beboerne ind til deres hjem, mens grusbelagte stier giver adgang til gårdrummenes grønne og blå oaser.

Grønt tag

Boliglandskabet på Marmormolen er anlagt ovenpå en parkeringskælder. Landskabet er derfor i sin essens bygget op som et grønt tag, hvor muld- og råjordens naturlige egenskaber er efterlignet uden store mængder jord, der kan belaste konstruktionen. I taget er indbygget et vandreservoirsystem, som planterne kan suge vand fra i tørre perioder, mens det kan holde store mængder vand tilbage i tilfælde af skybrud.

På Marmormolen sænker man skuldrene og slapper af. Her er Vesterhavsstemning, selvgroede fællesskaber og private uderum kun få minutters gang fra Østerbro.