1:1 Landskab har stået for designet af Tapperitorvet og projekteringen af hele byggefelt 8 med Tapperitorvet, Humletorvet samt alle veje og mindre pladser i området.

Carlsberg Byen - Byggeafsnit 8

12-023

Beskrivelse

Byrum ved Carlsberg Metrostation

Tapperitorvet fungerer som forplads for Carlsberg Station. Mere end 20.000 mennesker passerer hver dag, mens cykelsuperstien Carlsberg Ruten skærer lige igennem byrummet. På den nordlige del af torvet ligger butikker, supermarkeder, caféer og UCC, der uddanner næste generation af lærere og pædagoger. Her mødes beboere, studerende og pendlere i et mangfoldigt virvar.

Klassisk design giver identitet

1:1 Landskab har forenet de mange forskellige trafikale funktioner og brugere i et klassisk smukt design, der giver identitet og skaber en flot kontrast til de strømlinede bygninger ved Tapperitorvet. Små teglsten fletter sig ind i hinanden og skaber en ensartet flade, som brydes op i mindre dele tættere på. Lyse teglsten markerer gangområder, mens mørke teglsten viser vej til siddemuligheder og cykelparkering.

Biodiversitet

På Tapperitorvet bliver naturen inviteret ind i det urbane miljø. Store øer med forskellige træer, buske og stedsegrønne urter bringer naturen tæt på og baner vejen for en høj biodiversitet. Øerne er indrettet, så det er muligt at slå sig ned på kanterne af naturen og nyde en kop kaffe eller læse en bog. Rundt omkring i byrummet er træer plantet i runde sorte  plantekasser med trælåg, der kan bruges til at sidde på, udstille varer eller fungere som et midlertidigt bord.

Vi har lagt vægt på at skabe et byrum med en menneskelig skala og varme. De klassiske tegl giver modvægt til de strømlinede bygninger i området og skaber et imødekommende byrum

Jacob Kamp, partner i 1:1 Landskab